Friday, March 29, 2019

Emina Curovic : 'Moja buducnost je svakako vezana za Eminu, ona je dio mene'




ZF/NK EMINA ODLIČNO KOTIRA OVE SEZONE U PZL, KAKO VI VIDITE DOSADASNJE UCESCE VASE EKIPE?

Naše učešće u PL je vrlo dobro, s obzirom da smo se tek pridružili među dobro organizovane i uigrane timove. Trenutno se nalazimo na trećoj poziciji, do krajaa ove sezone je ostalo još malo, bilo je promjena i biće ih još, sad za sad mi smo zadovoljni.


KOJA JE NAJBOLJA IGRACICA PROTIV KOJE STE IGRALI?

Pa maloo je teško pitanje, jer inače ovaj sport gledam kaoo kolektiv a ne kaoo individualan, tako da baš na ovo pitanje konkretno ne mogu odgovoriti.

ZA VAS JE POZNATO DA STE INDIVIDUALNI TRENER, DA LI SE PLANIRATE TIME BAVITI I U BUDUCNOSTI, I DA LI JE I VASA BUDUCNOST VEZANA ZA ZF/NK EMINU?

Da, upravoo tako fitness trener sam. Planiram i dalje nastaviti i još više edukacije u tom pravcu. A tu je i "EMINA" i bićee dio mene.


NAJDRAZI TIM U BIH, PORED EMINE NARAVNO?

Pa inače nisam neki fan naše lige BiH, al mogu izdvojiti od muških iz PL, FK Željezničar.


NEKA ANEGDOTA IZ SVLACIONICE?

Pa postojii raznih anegdotaa svaki dan, al teško je sad izdvojiti.. 😀

KOGA VIDITE KAO PRVAKA PZLBIH OVE SEZONE? 

Pa ova sezona bliži se kraju, mislim do sad je biloo dostaa promjenaa, Al što se tiče prvakaa PŽLBiH  ove sezone, odlučeno je do sada po bodovima i svemu da je to ponovno SFK 2000 Sarajevo.

U KUPU STE TEZE OD OCEKIVANOG DOBILI GRADINU REZULTATOM 1-2, KAKO BI TI PROKOMENTARISALA TU UTAKMICU?

Što se tiče rezultata i ove utakmice, od početka nismo mogli da razvijemo svoju igru jer je teren bio loš, ali svih 90 minuta smo mi vodili igru, nedostajala nam je završnica gdje nismo imali dovoljno sreće. Ekipa domaćih se samo branila, i ni u jednom trenutku nije bio upitan rezultat da bi otišao u njihovu korist i sve što su napravilii to je bila jedna prilikaa u prvom poluvremenu iz kornera, opet našom greškom. Al uz to domaće igračice su imale vrlo grubee startove i samo smo gledalii da privedemo utakmicu kraju kako treba, tj da se završi bez povreda.

ZA KRAJ, DA SI U POZICIJI, STA BI TI PROMIJENILA U PZL, KOJE STVARI SMATRAS DA NISU ONAKVE KAKVE BI TREBALE BITI ?

Nedostatak Infrastrukture i nedovoljna pažnja i promocija ženskog fudbala.

No comments:

Post a Comment